Blandad reaktion från företagsgrupper som BC flyttar familiedagen

Blandad reaktion från företagsgrupper som BC flyttar familiedagen

VICTORIA (NYHETER 1130) En dag efter att ha släppt en ledtråd om att familiedagen i hans provins kan flyttas, bekräftar Premier John Horgan att det händer. Från och med nästa år flyttas familiedagen i denna provins till tredje veckan i februari.

Detta kommer att anpassa datumet för semestern med det i andra provinser inklusive Ontario.

Familjedag introducerades först under den tidigare fria frihetsregeringen 2013 efter en samrådsprocess som då rekommenderade semestern att vara antingen den andra eller den tredje måndagen i februari, enligt ett uttalande från den nuvarande NDP-regeringen.

Christy Clark och företag bestämde att det skulle vara på andra måndagen.

Familjedag är det rätta att göra för små och stora företag, och är bättre för familjer som kan spridas över hela landet, säger Horgan i ett uttalande. ger familjer möjlighet att schemalägga och spendera mer tid med sina nära och kära från andra provinser. Handelschefen Anita Huberman är nöjd med förändringen.

felinriktning av familiedagen orsakar olägenheter, ökade kostnader och förlorade möjligheter för företag av alla storlekar och inom olika branscher, säger Huberman. ekonomisk nytta av denna förändring kommer i hög grad att hjälpa våra medlemmar, och särskilt små och medelstora företag, i hela provinsen. känner givet Surrey är ett gränsöverskridande samhälle, det är viktigt att hålla affärer i andra jurisdiktioner, istället för att vara ute för semestern. fortfarande handlar varor över gränsen nationellt och över gränsen och med felinriktningen arbetade familjer som fortfarande var verksamma fortfarande på familjedagen för BC eftersom det var felaktigt anpassat till de andra provinserna och USA. säger att den så kallade felinriktningen faktiskt kostar mer än 20 miljoner dollar. Detta inkluderar inte ens de nästan 18 miljarder dollar i årlig BC-export till USA, över 71 miljoner dollar per arbetsdag, där tillverkare och leverantörer var obekväma. Vissa företagsgrupper är positiva till flytten, Christopher Nicolson med Kanada West Ski Areas Association, är inte nöjd. skidindustrin är besviken över det där förlorade möjligheten att hjälpa till att driva inkrementella turistbesök i provinsen och det förlorade tillfället för ytterligare skatteintäkter som går in i statliga tjänster, men vi var medvetna om att det var en möjlighet under valkampanjen. Det är inte en stor överraskning. känner att ha semesteret skilt från andra provinser som faktiskt gynnade BC. du har en separat BC-semester vad du kan göra, invånare i British Columbia kan njuta av rekreationsanläggningarna runt provinsen. Om du nu konkurrerar med Washington gäster som kommer in på grund av presidentens dag och Alberts gäster som kommer in på grund av familjen dag helgen där, nu kommer brittiska columbierna att ha så mycket tillgång till rymden. Och de betalar mer för de tjänsterna eftersom efterfrågan på den blir hög. Familjedag nästa år kommer att falla den 18 februari.

Det är en besvikelse att se BC NDP siktar på turistnäringen genom ensidigt flyttande familiedag.

Den absoluta bristen på samråd är ett slag i ansiktet mot sektorn och framhäver de nationella utvecklingspolitiska prioriteringarna, vilket klart inte är de brittiska colombianska arbetena.