Blad behöver mer än Phaneuf

Blad behöver mer än Phaneuf

Det går inte bra: sju år av Dion Phaneuf.

Oavsett anledning, hans spelstil, hans personlighet, faktumet han tilldelades en kaptency tidigt, hans överdimensionerade garderob, har marknaden inte värmt till Leafs bästa försvarare.

Phaneuf-signeringen, när den blir officiell, kommer att vara i sju år och $ 49 miljoner och är varken fynd eller katastrofal: det är för länge, förmodligen för dyrt, men med fri byrå i väntan på det är priset för att göra affärer i dag ‘ s National Hockey League. Phaneuf skulle ha gjort bättre ekonomiskt på den öppna marknaden.

Utmaningen nu för general manager Dave Nonis, som har långsiktig säkerhet med Phaneuf och Phil Kessel som signaturbitar, hittar ett sätt att omge dem med jämställdare eller betare. Målet, Tim Leiweke, fortsätter att berätta för oss är att vinna Stanley Cup.

Phaneuf och Kessel kan han vara med i ett mästerskapslag, men inte de två första delarna.

DET HÄR OCH DET DÄR

En NHL: s generaldirektör på bladet: ‘De ser inte ut som ett Randy Carlyle-lag’. Samma GM på Jonathan Bernier: ‘Du pratar om hockeysans. Han har målvakt. Han vet var pucken är innan den kommer dit. ‘. Veckan i Bernier: Fantastiskt spel i New York, fruktansvärt shootoutspel. Då ett hemskt spel mot Buffalo, fantastiskt skjutspel. Nästa upp: Kombinera de två. Joffrey Lupul Jake Gardiner för Francois Beauchemin som stjäl för bladet, gör Anaheim Ducks inte. Sedan 2011-handeln med Toronto har andarna vunnit 108 matcher och förlorat bara 64 i reguleringstid. Beauchemin, en dålig passform i Toronto, har varit en stabiliserande kraft på ett av de mest kompletta lag i hockey. Sedan den här handeln har Leafs vunnit 94 matcher med 202 matcher. Av de 11 lagen bakom Leafs i mål mot, väntas bara två, Phoenix och Washington Ja, Dallas-stjärnorna ler om att ha Tyler Seguin i centrum, men Boston gav honom inte bort. Tänk aldrig den skadade Loui Eriksson, nyckeln till handeln. Toronto-barnet Reilly Smith, en del av Seguin-handeln, har 14 mål i sin första hela NHL-säsongen. Med sin nästa förlust kommer bladen att ha jämställt antalet förluster från förra årets 48 spel säsong.

Hör och där

Fråga som inte blev efterfrågad efter Carlyle medgav att han upptäcktes att han upptäcktes i en schweizisk Chalet i Parry Sound under pausen: Beställde han halv kyckling eller kvartskylling? Inte förvånad över biljetter till utomhusspelet i Los Angeles mellan Kings and Ducks aren ‘Flytta inte. En del av charmen hos dessa överhypnade händelser är tillbaka till rötterna i spelet. Det är knappt tillbaka till rötter när fans har på sig korta skjortor på Dodger Stadium. Söndagsuppdraget: Gå igenom alla NHL-roster och gör en lista över försvarare du hellre vill ha än Phaneuf. Det är inte så lätt du kanske tror. Jag fick 15 och började sedan argumentera med mig själv. Det nya kontraktet, när det officiellt undertecknas, kommer att göra Phaneuf till den sjätte högsta betalda försvararen i hockey, knuten till Drew Doughty och Zdeno Chara . De tre bästa betalda försvararna i NHL är Shea Weber, Ryan Suter och årets Norris Trophy favorit, Duncan Keith. Varför Jamie Benn kommer att vara på Canadas olympiska lag. Hans tränare är Lindy Ruff. Ruff är en av Mike Babcocks assistenter med Team Canada. Alla Ruff måste förklara vad han ser varje natt med Benn. Nu när Tampa s Jon Cooper har vunnit årets AHL-, USHL- och NAHL-tränare, gör han följ det upp i sin första hela säsong som årets NHL-tränare?

SCENE OCH HÅRD

Det finns konspirationsteorier överallt om utstationering av den japanska krukaren Masahiro Tanaka. Något som helst lag med pengar kan komma upp med 20 miljoner dollar. En donation pre arrangerad av några uppfinningsrika MLB team. Inte undertecknandet av Munenori Kawasaki, smacker i mitten av semesterperioden, stöter på som en billig känsla bra stunt. Kollar på frenet som hockey på världs junior är mycket som öppningsdagarna för NCAA-basketturneringen. Saker av misstag. Alla slags omställningar. Alla slags känslor. Alla slags spänning. Ordet runt är att Jim Hughson och Craig Simpson från Hockey Night In Canada kommer att hamna som nr 1-sändningslag för den nya Rogers hockey juggernaut nästa säsong. Rogers missade värd James Duthie och färgman Ray Ferraro, som om de inte ville ha (de gjorde men vann inte säga det) skulle ha velat ha. Har någon märkt att Peter Holland, med sex, har två gånger Antalet mål David Clarkson har? Hemligheten till ett framgångsrikt liv: Att få pucklar djupt. Har inte en av Leafs gått upp och plockat upp restaurangfliken för dålig uppringning Jerry D ‘Amigo fastnade med 24/7 Någon?

OCH EN ANNAN SAK

Söndagsnummer: I Rudy Gays första nio matcher som Raptor vann Toronto sex och förlorade tre. I de första nio matcherna sedan trading Gay till Sacramento, har Raps vunnit sex och förlorat tre. Jonas Valanciunas kommer ut på fest: 16 poäng och 18 returer spelar mot Tyson Chandler. Jag har sex i den svarta måndagsbränningen av NFL-tränare: Jag ser Mike Shanahan (Washington), Mike Munchak (Tennessee), Dennis Allen (Oakland), Jim Schwartz (Detroit) Leslie Frazier (Minnesota) och Jason Garrett (Dallas) och det räknas inte Rex Ryan, den en gång Torontonian, som knappt hänger på med New York Jets. Vinnare av Pro Bowl får betalt 56 000 dollar medan förlorare tar hem 26 000 dollar. Vinnare av Grå Cupen fick dock $ 16.000, medan förlusterna slutade med 8000 dollar. Det fungerade inte, men Brent Sutter visade några stenar med Connor McDavid i skottet mot Tjeckien på lördagen efter att ha bett barnet för att ta två straff. Men vad han verkligen borde ha gjort var att spela honom i 4 på 4 övertid, där en spelare med McDavids vision sticker ut. Vet inte varför Carlyle gick så länge med Nazem Kadri med Phil Kessel och James van Riemsdyk. Linjen fungerade inte och han höll dem ihop för 11 matcher. Vem gör slöseri, kör ditt lag galen linjebyte: Kessel eller Kadri? Han kan spela på mitt lag när som helst: Patrik Elias. Bästa säsongen och en glad Nytt år och som vanligt en grattis på födelsedagen till Devon White (51), Mervyn Fernandez (54), George Parros (34), Sean Payton (50), Shaun Suisham (32) och den stora Mary Tyler Moore (77). , vad som än blev av Hnat Domenichelli?

CP får det fel

Jag har skriat på idrottsredaktörer i år, så dags för ett annat argument: Hur bestämde de kanadensiska pressens sportredaktörer, från hela det här fina landet, om Eugenie Bouchard som Canadas kvinnliga idrottsman?

Hon hade en fantastisk första säsong på kvinnors tennisturné och namngavs som WTA nykomling av året. Hon slutade än så högt som 32: e i världen, vilket är bra. Men det är inte bra årets idrottare.

Om du vill ha ett argument för årets kvinnliga idrottsman, sätta den dominerande bobsleden Kaillie Humphries i ett hörn och heptatlonstjärnan Brianne Thiessen Eaton i den andra och sedan få din konversation påbörjad.

Humphries var absolut i sin sport och vid den största händelsen i hennes sport, vann Thiessen Eaton silver vid världsmästerskapen. Varken sport är lättillgänglig på tv: Tennis är. Sportredaktörer bör få det rätt istället för att göra det praktiska valet.

FALL FÖR RAPTORS

Vem såg det här kommer? Raptorsna är Toronto-laget du kanske bara vill bli kär i. Även om den kärleken bara är flyktig.

Bladet är tydligt oroligt. Blue Jays har haft en vinter av inaktivitet efter en säsong av samma. Och här är Raptorsna, i första hand i Atlantdivisionen, dåligt som det är, det är fortfarande första platsen.

De påminner mig lite om Cleveland Indians lag i filmen Major League. Ju mer de försöker förlora desto bättre spelar de dem.

Och vad är det här vi ser framsteg? Lite steg tas av Terrence Ross och Jonas Valanciunas och de som smutsades av Rudy Gay när han spelade här kort.

Det kanske inte är riktigt, och det kanske inte varar men i den här vinstnärmade miljön, där ansträngningen applåderas och strukturen uppmuntras är det något.

TALEN AV BURKIE OCH MIG

Det går knappt en dag där jag inte blir frågad om mitt förhållande till Brian Burke. Så för nyfiken, här är det något sammanhang.

Jag fick veta Burke 1986 när hans klient, Brett Hull, tecknade med Calgary Flames laget jag täckte. Vid den tiden hade vi ett vänligt och professionellt förhållande, vilket fortsatte framgångsrikt under de närmaste 24 åren.