Bli av med den festliga eldkällan

Bli av med den festliga eldkällan

Det är nu januari. Det betyder att vädret är i stort sett kallt och torrt, helgdagarna har kommit och gått och det är dags för julgran att gå också.

Enligt National Fire Protection Association startade julgranar i genomsnitt 200 husbränder varje år från 2011 till 2015, vilket resulterade i ett årligt genomsnitt av sex dödsfall, 16 skador och 14,8 miljoner dollar i egendomsskador. Det beror på att när träden torkar ut blir de en stor brandrisk.

Faktum är att NFPA-rapporterna julgranbränder är mer benägna att bli dödliga än de flesta andra bränder på grund av hur snabbt de kan antända. I genomsnitt rapporterar en i varje 32 rapporterade husbränder som orsakas av julgranar en död, medan bara en i varje 143 husbränder med andra orsaker är dödlig. Och mer än en tredjedel av dessa julgranbränder börjar i vardagsrummet, där trädet hålls.

De kan vara festliga och roliga, och frestelsen att hålla dem på skärmen och hålla semesterens magi så lång som möjligt är riktig. Men den rekommenderade livslängden för dessa dekorativa tallar är faktiskt bara två veckor, enligt Maryland State Fire Marshal’s Office. Om du har vattnat det varje dag och du har fortfarande lite tid kvar med ditt träd, gör du visst att den är placerad borta från värmekällor. Och sedan, snarare än senare, bli av med det.

Kalvert County bekvämlighetscenter kommer att acceptera gamla julgranar utan kostnad i slutet av månaden.

Men det är inte det enda alternativet för återvinning och repurposing den älskade familjen julgran. Nancy Radcliffe, en gruvarbetare i Calvert County, informerade Calvert Recorder förra säsongen att de festliga träden gör en perfekt djurlivshamnen eller fågelmatare för dem som bor i trädbevuxna områden eller med lite utrymme i deras gård. Dra helt enkelt trädet ute och lämna det som det är, antingen platt på marken eller uppåt, för att fåglar ska kunna användas för skydd mot vinterelementen.

Familjer kan till och med göra det till ett spel. Låt barnen kasta in genom att dekorera trädet med fruktskivor, popcorn eller jordnötter för att locka fåglarna, föreslog Radcliffe. Att sätta julgranens borttagning från hemmet till en familjeaktivitet kan vara bara det som hjälper till att hålla semestersinnan av ro och samhälle brinnande starkt bra in i det nya året.

Då kommer en gång våren och trädet blir mer sprött, bryt ner det och ta det som återstår av det till deponi som ska bearbetas till mulch.

Oavsett vad du väljer att göra med det, lämna inte trädet i ditt hem eller garage, eller lutar även mot sidan av ditt hem utanför, eftersom NFPA anser att detta är en farlig brandrisk.