blev belastad i en annan vapenolycka 2015

blev belastad i en annan vapenolycka 2015

NORTH PORT En nordportsman har blivit belastad med mord och andra brottmål i samband med en 19-årig döds död som dödades under en heminvasion förra veckan.

Dontae Lamar Stanley Jr., 21, antas vara en av två maskerade män som gick in i ett hem i 8100-blocket av Chico Avenue på onsdagen och sköt Trent Bartol Thomas, 19, som hittades död på platsen, enligt detectives med polisavdelningen för norra hamnen. Bartol Thomas är också känd som ‘Trent Joseph.’

Skyttarna, som kanske har varit bekanta med dem i hemmet, lämnade området i en silverminivan, sade polisen. Händelsen anses inte vara slumpmässig.

Polisen arresterade Stanley på måndagen och han anklagades för mord, heminvasion rån, tre räkningar av förvärrat angrepp med ett dödligt vapen och två räkningar av förvärrat batteri med ett dödligt vapen. Obligationer på $ 250.000 sattes för rån, batteri och övergrepp, men en domen i Sarasota County gjorde inte något band för mord.

Stanley förblir i förvar i Sarasota County Fängelse.

2015 heminvasion

Det är inte första gången Stanley har haft problem. Han tjänstgjorde i sex månader i fängelse år 2015 efter att han påstod sig skyldig till förvärrad överfall med ett dödligt vapen och innehav av en förändrad skjutvapen.

Enligt domstolshandlingar gick Stanley, som var 19 år, in i en hamn i North Port och viftade en silver -38 kaliberrevolver och hotade att skjuta två barn och deras mamma i en tvist över en saknad mobiltelefon. Han lämnade scenen på en cykel och var lokaliserad av polisen.

En pistol laddad med fyra rundor hittades på vägens sida och dess serienummer hade manipulerats med.

Stanley anklagades för innehav av en förändrad vapen, men domen för förvärrad övergrepp hölls. Han fick 18 månaders rättegång, förutom fängelsetid.

North Port Police Department sa att de kommer att tillhandahålla uppdateringar tisdag på grund av Martin Luther King Jr. semester. Fotoet de släppte från Stanley Jr. är från en tidigare arrestering.