Blankface Reunion Visa intervju

Blankface Reunion Visa intervju

Första gången jag pratade med Blankface-gitarristen Mitchell Marlow köpte han en mantel. bära min flickvän robe hela tiden och det är så mjukt, det gillar att hänga i en filt, sa han. Jag trodde jag gick ut och fick mig en. Nästa gång jag pratade med honom, senare den kvällen hade han det på sig. ganska bekväm, sa Marlow. Det handlar om att summera Marlow och Blankface, ett avslappnat punkband som gjorde musik i en tidig ålder och har bestämt sig för att få en reunionshow eftersom alla de ursprungliga medlemmarna nu är i Chapel Hill-området. Bandet startade 1995, med alla utom en medlem av bandet fortfarande i gymnasiet på Orange High i Hillsborough, NC. Deras influenser inkluderade, men var inte begränsade till, Quicksand, Sam I Am, Braid, The Up Up Kids och Hjälm. Genom att söka igenom sitt enda album, En Bättre Dag, får du det här intervallet komprimerat till 13 pop- och känsloslipade punksångar. Detta var innan poppunk spred sig i mainstream och år före breakout av Yes, innan Chris Carraba bröt av från Further Seems Forever och startade sitt eget soloprojekt, Dashboard Confessional, om någon läser det här bryret för att minnas dessa dagar.

Blankface turnerade med andra lokala band under sina somrar utanför från gymnasiet i en kort buss som de köpt och renoverade med matta och soffor. De turnerade mestadels i North Carolina, Georgia och Virginia. De flesta av deras lokala utställningar var på Lizard Snake i Chapel Hill och deras sista show var på Cat Cradle 1997 (packad). Marlow pratade mycket om hur det var för ett band att turnera före internet, vilket uttryckte att BookYourOwnFuckingLife-tidningen var deras huvudsakliga informationskälla och turneringsdatumsfördelning. Det startades av den ledande sångaren av NOFX och var ett av de enda sätten att få reda på punkshow i mitten till slutet av nittiotalet på veckovis till månadsvis.

Efter sitt högre år på gymnasiet bröt Blankface upp när sanger Jared Draughon bestämde sig för att flytta till Italien och driva sin nya, hittade kärlek till Mormonism. Det fungerade så bra och Jared flyttade tillbaka till staterna år senare. Han och Marlow hakade sig igen för bandet Classic Case. Marlow flyttade till Brooklyn för att spela in skolan och lekte med olika band inklusive Glassjaw och han är Legend innan han återförenades med Draughon i Classic Case. Bandet Codeseven var alltid i mixen, spelar shower med var och en av de band som nämnts tidigare. Codeseven var en av de ledande lokala band i hardcore punkrörelsen och älskade för deras omslag av Don Henley of Summer.

Draughon spelar nu med Telescreen, som jag hör på en rad multimedia live show. Marlow turer med Filter (spelar Kuwait med Pussycat Dolls och Carlo Mencia) och kör Warrior Sound inspelningsstudio i Chapel Hill med Blankface-basisten Al Jacobs. Drummeren Sean Husick flyttade till Chicago ett tag men har nyligen flyttat tillbaka till området. Det var detta drag tillbaka av Husick som fick bandet att tänka på en återförening skulle vara kul. Även om Marlow hade några tvivel om hur många fans skulle visa sig för showen sedan det var en helg helg, sa han, det är bara några av oss, då antar vi att vi bara rockar ut hela natten tillsammans och har roligt. Det kan vara bara oss och en massa vänner eller det kan vara packat, det är jag inte riktigt säker på. Marlow sa att han tycker att det har varit en bra mängd presale men bara fredag ​​kväll kommer att berätta. Bandet har inga planer för framtida show eller album, bara en sista hurray innan de faller in i punkrocksolnedgången.

Jag förstörde det fullständigt och Josh Moore, båda gamla vänner och medarbetare med Blankface, öppnar showen på fredag ​​på Local 506 i Chapel Hill.

Biljetter är $ 6 i förväg och $ 8 vid dörren.

En liten skamlös självpromotion: Den första filmen jag någonsin gjort på college för nästan 10 år sedan utnyttjade verkligen en Blankface-låt som vägledande ljudröst. Titta på det här.